JULIȘI DIN TOATE ȚĂRILE – UNIȚI-VĂ!

Este arhicunoscut faptul, că investitorii “normali” în Moldova sunt o excepție. Îi putem număra pe degete.

În schimb, nici odată n-am dus lipsă de tot felul de aventurieri care în limbajul autohton se numesc “juliși”. Vorba ceea – julik la julik se trage.

Cine își mai amintește de “Orașul Soarelui”, care urma să fie construit lângă Bacioi de “investitori italieni”?

Dar de traseul de Formula-1 în apropiere de Stăuceni?

Dar de câte stadioane olimpice – lângă circ, lângă aeroport sau la Vadului Vodă – am auzit până acum?

Și ce investitor strategic a mai fost și Itera rusească care a investit într-o ditamai fabrică de carton și a falimentat-o, ca acum să ne vândă energie electrică prin tot felul de Energokapitaluri!

Mai nou, am văzut forumul cu oameni de afaceri arabi.

Iar prezidentu* a ajuns tocmai în Iran care ne va asigura securitatea energetică!

Absolut logic apar “americanii” care vor căuta petrol și gaz în Moldova. Ei și ce, că au mai fost americani care au tot căutat între 1995 – 2007 și n-au găsit nimic?

Chiar nu înțelegeți nimic?! Moldova devine un jucător important energetic! Un hub regional, cum s-ar zice! Gaz, petrol, curent electric care circulă în toate părțile – de la Est la Vest și invers, de la Nord la Sud și invers. Și totul – prin Moldova!

Avem toată infrastructura necesară – justiție controlată, parlament controlat, guvern controlat. Avem (degrabă) și legea cetățeniei contra milion. Deocamdată n-a ieșit bine cu legea amnistiei contra 2%, dar nu-i nimic, juriștii noștri mai inventează ceva. Sunt chiar cei mai buni la inventică!

Dar cel mai important – avem Coordonator. Care e prieten bun cu coordonatorii de la Kiev și de la București. Acum ați înțeles perspectivele? Nu?! Numai de criticat sunteți buni! Vreți să trăiți ca în Qatar? Atunci uninominal! Nu vreți? Oricum uninominal! Că doar nu degeaba i-a trimis lui Trump scrisorica Vladimir-ibn-Gheorghievici. PUN-TE! Est-Vest și Nord-Sud! În Mol-do-va!

Iaca și Internaționala-i cu noi.

Karoci – JULIȘI DIN TOATE ȚĂRILE – UNIȚI-VĂ!